Dilovası Devlet Hastanesi’nde İlk Makromasti Ameliyatı Yapıldı
26 Nisan 2018

Dilovası Devlet Hastanesi’nde İlk Makromasti Ameliyatı Yapıldı

Dilovası Devlet Hastanesi  Başhekimi Op.Dr Ömer Naci YILMAZ tarafından hastanemiz ameliyathanesi’nde meme küçültme(Makromasti) ameliyatları yapılmaya başlandı.

Makromasti(Dev Meme Hastalığı),memelerin tek yada iki taraflı olarak normal vücut büyüklüğüyle orantısız olarak büyümesidir.

Dilovası Devlet Hastanesi  Başhekimi Op.Dr Ömer Naci YILMAZ operasyon sonucu şu açıklamalarda bulundu:

“Meme dokusu birçok nedenle büyüyebilir.Temel olarak Pubertal hiperplazi(Ergenlikte büyüme),gelişimsel hiperplazi ve hormonal patolojilere bağlı büyümeler olarak sınıflanabilir.Gestasyonel (Doğum sonrası)makromasti de nedenlerden biridir.

Artmış meme kitlesine bağlı olarak genel sağlık sorunlarının yanı sıra yaşam kalitesinde de bozulmalara yer açmaktadır.Boyun,omuz,sırt,kol,bel ağrısı,kazanılmış torasik kifoz(Kamburluk),Cilt hastalıkları,Solunum sıkıntısı,fizik aktivite kısıtlılığı , vücuda uygun giysi bulmada zorlanma,vücut yapısından hoşnut olmama gibi şikayetlere neden olmaktadır.

Uygun vakalarda cerrahi etkili bir tedavidir.Makromastinin cerrahi olarak düzeltilmesi hem fiziksel hemde psikolojik iyileşme sağlar.

Makromasti ameliyatları : Meme cerrahisi ile ilgilenen genel cerrahlar ve plastik cerrahlar tarafından yapılabilmektedir.”

m kucultme.jpg