Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Komitesi

UNVANI

GÖREVİ

Başhekim

Komite Başkanı: Toplantı sırasında gündem maddelerinin görüşülmesini sağlar, gündem dışı talepleri inceler uygun bulduğu talepleri görüşmeye açar ya da başka bir toplantı gündemi olmasına karar verir.

Komite üyelerinin seçimini, Kalite Yönetim Direktörü ile birlikte yapar. Gerektiğinde üye değişimine karar verir.

İdari ve Mali İşler Müdürü

Üst Yönetim ile Komite arasında bilgi akışı ve koordinasyonu sağlar,

Komitenin görev ve sorumluluklarını etkin bir şekilde yerine getirebilmesi için gerekli tedbirleri alır,

Toplantı tutanaklarını kontrol eder, imzalar ve diğer üyelere ulaşmasını denetler.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü

Üst Yönetim ile Komite arasında bilgi akışı ve koordinasyonu sağlar,

İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı

Üst Yönetim ile Komite arasında bilgi akışı ve koordinasyonu sağlar, toplantı tutanaklarını kontrol eder, imzalar ve diğer üyelere ulaşmasını denetler.

Kalite Yönetim Direktörü

Komite Sekreteryası: Çalışmalarını ve yapılan toplantıları kayıt altına alır. Komitede alınan kararlar içeriğince; gerekli durumlarda düzenleyici ve önleyici faaliyetler başlatır.

Komitenin sorumluluk alanları ile ilgili doküman hazırlar.

Eğitim Hemşiresi

Çalışan Sağlığı ve Güvenliği konusunda yıllık eğitim planlamasını ve personeller tarafından talep edilen eğitimleri komiteye sunar, komite toplantılarında kararlaştırılan eğitimleri düzenler.

Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi

Sağlık hizmeti süreçlerinin enfeksiyon riski açısından değerlendirilerek çalışanların çalışma ortamından kaynaklı enfeksiyonlardan korunmasına yönelik düzenlemeler yapılmasını sağlar.

Sağlık tarama programının hazırlanması ve takibini yapar.

Çalışan Hak. ve Güv. Bir. Sorumlusu

Çalışanların hastanede karşılaşabileceği fiziksel, kimyasal, biyolojik, ergonomik, psikososyal ve hizmet kaynaklı risklerden zarar görme seviyesinin en aza indirilmesine yönelik çalışmalar yapılmasını sağlar.

Acil Servis Sorumlusu

Çalışanların zarar görme risklerinin azaltılması, Acil Serviste çalışanlara yönelik gerekli önlemlerin alınmasını sağlar.

Poliklinik Sorumlusu

Çalışanların zarar görme risklerinin azaltılması, Polikliniklerde çalışanlara yönelik gerekli önlemlerin alınmasını sağlar.

Yataklı Servis Sorumlusu

Tüm hasta bakım ve müdahale bölgelerinde kan ve vücut sıvısının damlama/sıçrama riskine karşı kişisel koruyucu ekipman (nem bariyerli elbise, eldiven, yüz maskesi vb.) oluşturulmasını sağlar. Çalışanların zarar görme risklerinin azaltılması, Kliniklerde çalışanlara yönelik gerekli önlemlerin alınmasını sağlar.

Radyoloji Sorumlusu

Radyasyona maruz kalma riski olan personellerin dozimetre takiplerinin düzenli şekilde yapılmasını sağlar.

Laboratuvar Sorumlusu

Çalışanların zarar görme risklerinin azaltılması, Laboratuvarda çalışanlara yönelik gerekli önlemlerin alınmasını sağlar.

Güvenlik Sorumlusu

Hastane görevli personele yönelik şiddet riski/girişimi varlığında ya da şiddet uygulanması halinde, gerekli önlemlerin alınması, olaya en kısa sürede müdahalenin yapılması, olayın gerçekleşmesi halinde olaya maruz kalan çalışanlara gerekli desteğin sağlanması ve hukuki sürecin takibi çalışmalarını yapar.