1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ
17 Ekim 2023

Hastanemizde 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Emzirme odalarımız ve poliklinik girişleri alanlarında stant çalışması yapılarak anneler emzirme konusunda bilgilendirilerek anne sütü ve emzirmenin önemi hakkında halkımız ve çalışanlarımızın bilinç düzeyini artırmak amaçlı broşürler dağıtılmıştır.

Yapılan etkinlikte annelerin ve anne adaylarının, doğumdan hemen sonra mümkün olan en kısa sürede emzirmenin başlatılması ile bebeğin ilk 6 ay yalnızca anne sütü almasının önemi anlatılmıştır. 6 aydan sonra da ek gıdaya geçilerek emzirmenin en az 2 yaşa kadar sürdürülmesi konusunda farkındalık kazandırmak hedeflenmiş olup, Emzirme Haftası etkinliklerimize hastanemiz yönetimi de tam katılımla destek vermiştir.

Bilgilendirme sırasında emzirmeyle ilgili sorun yaşayan tüm annelerimizin, Anne Sütü Emzirme ve Relaktasyon Polikliniğimize başvurabilecekleri anlatılmış olup, Anne Sütü Emzirme ve Relaktasyon Polikliniğimizde, uzman emzirme danışmanımız tarafından annelere destek verilmektedir. Ayrıca Gebe Okulumuzda Doğuma ve Bebeğe Hazırlık Eğitimleri kapsamında gebelere Anne Sütü ve Emzirme eğitimlerimiz devam etmektedir.

WhatsApp Image 2023-10-05 at 11.56.45 (2).jpeg                           WhatsApp Image 2023-10-05 at 11.56.45 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-10-05 at 11.56.45.jpeg