Dilovası Devlet Hastanesi tarafından; 12. Kocaeli Kitap Fuarı'nda 'Organ Bağışı ve Naklinin Yaygınlaştırılması' ve ‘Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi' konulu stant açıldı
18 Mayıs 2022

Dilovası Devlet Hastanesi tarafından; 'Organ Bağışı ve Naklinin Yaygınlaştırılması' konulu stant çalışmasına dair yapılan açıklamada;  "Bilindiği üzere tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ bağışı sayısındaki yetersizliğin  temelinde, ailelerin sosyal ve kültürel nedenlerle gösterdikleri direnç ve organ bağışının tam olarak anlaşılmamış olması yatmaktadır. Organ bağışı organ naklinin toplum tarafından benimsenmesiyle giderek artacaktır. Organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus, organ ve doku bağışının arttırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gerekmektedir. Bu konuda bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Bu nedenle Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Dilovası Devlet Hastanesi olarak: Organ Bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ve bu bilincin yeterince geliştirilmesini sağlamak,  insanlarımızın kafasında bu konu ile ilgili sorular varsa bunlara cevap vermek, organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza organ bağış kartı tanzim etmek ve dolayısıyla bir farkındalık oluşturmak amacıyla organ bağış standı açılmıştır.’’ İfadelerinde bulunuldu.

Açıklamanın devamında Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi' konulu stant çalışmasında, Vatandaşları anne sütünün önemi konusunda bilgilendiren Ebe ve Hemşireler, vatandaşlardan olumlu tepkiler aldı. ‘İlk 6 ay sadece anne sütü’ ilkesiyle, Ebe ve Hemşireler stantta yerlerini alarak anne sütü, emzirmenin önemi, emzirme teknikleri konularında anneler ve anne adaylarını bilgilendirilip, broşür dağıtıldı.

Her iki stant çalışmasıda, halkımız tarafından memnuniyetle ziyaret edildi.WhatsApp Image 2022-05-17 at 15.17.27.jpeg

WhatsApp Image 2022-05-18 at 10.13.13.jpeg

WhatsApp Image 2022-05-18 at 10.40.22.jpeg